Hobby’s

22 mei 2018 1 Door rene

Vroeger(bijna vijftig jaar geleden) was ik al graag bezig met elektronica, zoals mijn eigen radio maken, dat was nog in de tijd dat transistors stukken groter waren dan ze nu zijn.

ik had een oom die technicus was bij de radio, die heeft mij wat informatie gegeven. Na wat uitvogelen was dat een begin van een hobby voor mij geworden, een waar ik tot vandaag de dag  veel aan heb gehad. Er waren toen nog geen mobieltjes, geen cd’s of dvd’s of iPods en iPads. Een telefoon was een groot zwart ding met een draaischijf

en een draad naar de muur, die telefoon kwam voor mij pas toen ik al bijna twaalf jaar oud was. Net als een tv (zwart/wit), want met kleur kwam pas veel later. Dat betekend dus ook dat ik het begin van de computertijd (Atari of Commodor )  mee maakte. Ook mijn werk was er in het begin geen computer, de telefoniste/secretaresse had een IBM typewriter met zo een bolletje waar de lettertekens op stonden.

En er stond een hele oude boekhoudmachine.

Het uitrekenen van het omwisselen van de vreemde valuta(er was nog geen Euro), was soms een werkje voor de koffiemolen zoals men het noemde, want je moest de getallen en koersen er handmatig inzetten en dan net zo lang draaien tot je het bedrag had waar mee werd gewisseld.

De beginperiode van de automatisering begon pas nadat ik er al ruime vier jaar had gewerkt(een klein bijkantoor aan de prins Hendrikkade, op het Noordereiland in Rotterdam) Ik had zelf thuis al wat geknutseld met radio’s met transistors en later ook versterkers en mengtafels. Mijn oom(broer van vaderskant) zat bij de radio als technicus(audio) hij heeft mij via zijn kennis bij Philips een keer geholpen met het in orde krijgen van mijn eerste grote project een wat groter en uitgebreider type zelfbouw van een radio. Ik had alles nog niet zo goed door met solderen en leerde mijzelf daarin om verder te komen.

Veel later heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken als support medewerker ICT en Telefonie  bij ABN-AMRO  Callcenter in Breda en daarna als IT Technicus bij IBM Daar heb ik veel door geleerd al wist ik best al veel van computers en telefonie.  Ik bouwde zelf computers om en knutselde met de soldeerbout allerlei technische zaken. Nu ben ik bezig met robotica en zo. Daar komt weer wat

Een andere hobby is koken, daar vind je meer over op mijn seizoenenblog

Wordt nog verder aangevuld1