Het levens verhaal van begin tot ………………..

Bergweg ziekenhuis te Rotterdam alwaar ik ben geboren

Blommerdijkselaan Rotterdam en hier woonde ik met mijn ouders, nabij Bergweg ziekenhuis waar ik werd geboren

Allard Piersonstraat 10c Alwaar we na de Blommerdijkselaan naar toe verhuisden (mijn ouders en ik, mijn zus werd geboren na de verhuizing.

Na de Allard Piersonstraat verhuisden we naar de Emelissedijk

(R´dam Zuid)

Emelissedijk in Rotterdam Zuid

Het begon bij mijn ouders uiteraard, zij waren in Nederlands Indië getrouwd, mijn vader was er als militair gelegerd en leerde er mijn moeder kennen tijdens een bezoek door een vriend van de familie, hij zag haar bij aankomst, maar toen hij haar weer zag herkende hij haar niet meer en stelde zich opnieuw voor.

enfin haar moeder wilde dat zij trouwde voor ze met hem naar Holland vertrok, zij moesten een lange weg door Nederlands Indië maken voor ze met de boot terug konden. 

Zij trouwden op 2 februari 1950 en ik werd geboren in December 1950

Toen waren ze al bij zijn moeder gaan inwonen, ik werd in het bergweg ziekenhuis in Rotterdam geboren. Woonde met hun op een zolder kamertje op de Bergwegziekenhuis, tot mijn moeder weer zwanger was van mijn zus.

Vervolgens werd zij ziek, heel ziek en moest het sanatorium in voor herstel, zij werd opgenomen in een sanatorium dicht bij de Hollands-Duitse grens in Zevenaar in Emma-oord .

Wij werden ondergebracht (apart) ik bij de broeders op een voor mij onbekende plek en mijn zus bij een tehuis voor ongehuwde moeders (dit ondanks dat mijn moeder gewoon getrouwd is). Mijn vader zocht ons op als hij in het weekend naar mijn moeder ging. Hij moest een lange rit afleggen met de trein en bleef daar  tot hij zondags weer terug moest om maar op tijd in Rotterdam aan te komen zodat hij op maandag weer aan het werk kon.

Wij verhuisden naar de Allard Piersonstraat 10c in Rotterdam -West, daar bleven we wonen tot we in 1962 verhuizen naar de Emmelissedijk 14 in Rotterdam-Zuid, daar woonden we tot 1967.

Hierboven de Emelissedijk te Rotterdam zuid

Hieronder Westmaas

We gingen toen in Westmaas wonen een dorp in de Hoeksche waard, een eiland onder Rotterdam. Ik vond werk bij eerst de V&D in Rotterdam en later bij de Amro bank, alwaar ik tot november 2005 (toen was het al gefuseerd tot ABN Amro Bank, werkte, waarna ik werd gestationeerd bij de IBM maar nog steeds bij de bank mijn werk had als IT Technicus. Ik woonde met mijn ouders tot ik in 1981 alleen ging wonen in West Brabant, Bergen op Zoom daar bleef ik tot ik in  Spijkenisse een woning kocht waar ik later ging samenwonen met mijn nu ex-vrouw, inmiddels woon ik nog in Spijkenisse met mij huidige partner.

Spijkenisse JC Sterrenburgstraat

Samen met haar en haar drie kinderen uit haar vorige relatie zijn we bezig met helen en bouwen we een eigen toekomst voor ons en de kinderen op. Het was en is een zeer roerige periode voor ons allen geweest. Haar vorige partner is ernstig ziek en daardoor hebben zij en de kinderen een traumatische ervaring opgedaan. 

Wij zijn nu in 2024 en kijken terug op een bewogen tijd vanaf maart 2019 tot nu begin 2024.

Alle vier de gezinsleden hebben een trauma opgelopen van de situatie rond hun vader/partner, waar we nu mee gehandeld en geheeld kan worden. De nieuwe partner van de moeder heeft naast haar trauma van haar vader ook te maken met de traumatiserende periode rond de vader van haar kinderen, die nu bezig zijn met de verwerking van hun opgelopen trauma.   

 

Index

Links naar andere familie site 

Stalenhoef bij Rip     

Herrewijnen bij Rip

Oud Spijkenisse

Reisverslagen

Seizoenen

Voor de meer volwassene onder de lezers:

Volwassenverhalen

Adultstories

wordpress site onefourene

 

terug