Rip's Blog

Een weergegeven levensverhaal

Mijn Levensverhaal

Emilissedijk Rotterdam Zuid

Emilissedijk Rotterdam Zuid

Het sanatorium in Zevenaar waar mijn moeder werd verpleegd vlak na de geboorte van mijn zus

Het sanatorium waar mijn moeder werd verpleegd vlak na de geboorte van mijn zus

Hoofdingang van sanatorium in Zevenaar

Hoofdingang van sanatorium in Zevenaar

Emma sanatorium ligpaviljoen

Emma sanatorium ligpaviljoen

Het sanatorium in Zevenaar waar mijn moeder werd verpleegd vlak na de geboorte van mijn zus

Het sanatorium in Zevenaar waar mijn moeder werd verpleegd vlak na de geboorte van mijn zus

Emelissedijk te Rotterdam zuid

Emelissedijk te Rotterdam zuid

Blommerdijkselaan Rotterdam en hier woonde ik met mijn ouders, nabij Bergwegziekenhuis waar ik werd geboren

Blommerdijkselaan Rotterdam en hier woonde ik met mijn ouders, nabij Bergwegziekenhuis waar ik werd geboren

Bergweg ziekenhuis te Rotterdam alwaar ik ben geboren

Bergweg ziekenhuis te Rotterdam alwaar ik ben geboren

    Het begon bij mijn ouders uiteraard, zij waren in Nederlands Indie getrouwd, mijn vader was er als militair gelegerd en leerde er mijn moeder kennen tijdens een bezoek door een vriend van de familie, hij zag haar bij aankomst, maar toen hij haar weer zag herkende hij haar niet meer en stelde zich opnieuw voor.

enfin haar moeder wilde dat zij trouwde voor ze met hem naar Holland vertrok, zij moesten een lange weg door Nederlands Indie maken voor ze met de boot terug konden. 

Zij trouwden op 2 februari 1950 en ik werd geboren in December 1950

Toen waren ze al bij zijn moeder gaan inwonen, ik werd in het bergweg ziekenhuis in Rotterdam geboren. Woonde met hun op een zolder kamertje op de Blommerdijkselaan schuin tegenover het Bergwegziekenhuis, tot mijn moeder weer zwanger was van mijn zus.

Vervolgens werd zij ziek, heel ziek en moest het sanatorium in voor herstel, zij werd opgenomen in een sanatorium dicht bij de hollands-duitse grens in Zevenaar in Emma-oord .

Wij werden ondergebracht (apart) ik bij de broeders op een voor mij onbekende plek en mijn zus bij een tehuis voor ongehuwde moeders (dit ondanks dat mijn moeder gewoon getrouwd is). Mijn vader zocht ons op als hij in het weekend naar mijn moeder ging. Hij moest een lange rit afleggen met de trein en bleef daar  tot hij zondags weer terug moest om maar op tijd in Rotterdam aan te komen zodat hij op maandag weer aan het werk kon.

Wij verhuisden naar de Allard Piersonstraat 10c in Rotterdam -West, dara bleven we wonen tot we in 1962 verhuizen naar de Emelissedijk 14 in Rotterdam-Zuid, daar woonden we tot 1967. We gingen toen in Westmaas wonen een dorp in de Hoeksche waard, een eiland onder Rotterdam. Ik vond werk bij eerst de V&D in Rotterdam en later bij de Amro bank, alwaar ik tot november 2005 werkte, waarna ik werd gestationeerd bij de IBM maar nog steeds bij de bank mijn werk had. Ik woonde met mijn ouders tot ik in 1981 alleen ging wonen in West Brabant, Bergen op Zoom daar bleef ik tot ik in  Spijkenisse een woning kocht waar ik later ging samen wonen met mijn nu ex-vrouw, inmiddels woon ik nog in Spijkenisse met mij huidige partner.

 

 

 

 

terug

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Rip's Blog

Thema door Anders Norén

error: Content is protected !! Inhoud is beschermd!